Θέλεις;

Χθες δεν αντίδρασες σχεδόν καθόλου… Τα μάτια σου κάποια στιγμή σα να με κοίταξαν αλλά μετά κινήθηκαν αλλού, η καρδιά μου κτύπησε δυνατά, είχα βλέμμα ανήσυχο και δεν ήθελα να με βλέπεις έτσι… Ηρέμησα το βλέμμα μου και το γέμισα αγάπη, να σου τη δώσω. Κινήθηκαν όμως τα μάτια σου μετά στο κενό, μάλλον δε με έβλεπες.

Αναρωτιέμαι αν θέλεις να ξυπνήσεις. Αν θέλεις και δε μπορείς… Αν το σκέφτεσαι ακόμα… Αν δε θέλεις και σε κρατάμε εμείς εδώ, με το ζόρι… Η απόφαση εννοείται είναι δική σου αλλά δε θα τα παρατήσω.

Θα σε πρήζω να ξυπνήσεις κι ας μου θυμώσεις. Αν θέλεις να ξυπνήσεις και ακόμα δε μπορείς τότε θα σου δίνω δύναμη, κίνητρο, την αγάπη μου… Αν δε θέλεις τότε θα ξέρεις γιατί σε πρήζω να  ξυπνήσεις… Και ίσως αλλάξεις γνώμη. Ισως πάλι ξυπνήσεις για να μου βάλεις τις φωνές. Έστω.

Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι, που ταξιδεύεις, τι βλέπεις, τι ακούς… Σίγουρα ακούς όταν μιλάμε. Πώς τα αντιλαμβάνεσαι όμως; Με θυμάσαι όπως παλιά; Με αγαπάς όπως παλιά; Θέλω να ελπίζω πως ναι. Αν όχι, θα με μάθεις πάλι, θα με αγαπήσεις πάλι όταν με το καλό ξυπνήσεις. Και θα μου πεις που ταξίδευες. Θα μου πεις τι γινόταν στο μυαλό σου όταν ήμουν δίπλα σου στο νοσοκομείο, όταν δεν ήμουν…

Δίπλα μια μάνα περνάει παρόμοια κατάσταση, παρακαλεί το αγγελούδι της να ξυπνήσει, τον περιμένουν οι φίλοι του, το ποδήλατο του… Ένα μελαγχολικό χαμόγελο μου ξεφεύγει… Όλοι εκεί μέσα να περνούν την ίδια αγωνία, να θέλουν το ίδιο πράγμα, να λένε τα ίδια λόγια για να κρατήσουν, να κρατηθούν από τους αγαπημένους τους… Και αυτό είναι που χρειάζεται, αγάπη, πίστη, υπομονή… Ένας χώρος όλο δράμα και αγάπη…

Ελπίζω κι εσύ να θέλεις να ξυπνήσεις. Θα είμαι εδώ, θα επιμένω, θα περιμένω…

Advertisements

2 Responses to “Θέλεις;”

  1. Ελπίζω σύντομα… Να σου βάλει τις φωνές που δεν τον άφησες να βρίσκεται στο κενό και στην ησυχία του.
    Εύχομαι…σύντομα.

  2. είσαι ένας άγγελος Says:

    θα ξυπνήσει .
    και θα σου χαμογελάσει .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: