3,5 μήνες

και λίγο παραπάνω…

Αραίωσα τις επισκέψεις μου, έλειπα κιόλας, συνέβηκαν διάφορα κι ακόμα συμβαίνουν. Δε σε ξεχνώ όμως. Είσαι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι και να κάνω. Συνήθισα πλέον την κατάσταση, δεν έχω και δύναμη να εύχομαι για κάτι καλύτερο. Δεν τα παράτησα εύκολα, παίρνω ανάσα για να ξεκινήσω πάλι.

Διάβασα ξανά τα τελευταία σου μηνύματα προχθές. Σε παρεξήγησα. Άλλα ήθελες να μου πεις, άλλα είχα καταλάβει. Προχθές αντιλήφθηκα για πρώτη φορά ότι σε είχα πληγώσει. Ακόμα κι εγώ. Και το κρατούσες μέσα σου μάλλον, δεν είχες το κουράγιο να μου το πεις, διότι εγώ προφανώς δεν το αντιλήφθηκα. Είχα κι εγώ τους λόγους μου όμως. Και έκανα αυτό που πίστευα ήταν καλύτερο και για τους δυο μας. Ακόμα το πιστεύω. Ακόμα και μετά που βλέπω ότι πληγώθηκες. Είμαι σίγουρη, ότι αν έπραττα διαφορετικά θα πληγωνόσουν ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες ποτέ αυτό, αν το δέκτηκες. Αυτό κρατούσες μέσα σου για την συνάντηση μας λίγο πριν πέσεις σε βαθύ ύπνο. Κι εγώ σκεφτόμουν άλλα…

Νιώθω ένοχη. Απομακρύνθηκα για λίγο. Πριν 2-3 μέρες νόμισα πως είδα τον πόνο στα μάτια σου. Ήταν περίεργες οι αντιδράσεις σου στη φωνή μου, στα λόγια μου. Φοβήθηκα. Φοβήθηκα ότι δε με ήθελες εκεί. Θα έρχομαι όμως. Όχι τόσο συχνά να μη σε στενοχωρώ. Μου έφυγες, σου έφυγα… Αλλά σε αγαπώ, πάντα. Όταν νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου θα γυρίσω ξανά. Μέχρι τότε θα εύχομαι από μακριά και θα αναρρώνω. Συγχώρεσε με, δεν ήμουν αρκετά δυνατή. Ούτε πρόκειται να είμαι ποτέ. Αυτή είμαι και αυτήν αγάπησες. Κι εγώ σ’ αγαπάω. Όπως, όπου κι αν είσαι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: