Θάλασσα…

Αγαπημένε μου,

Η ζωή κυλά κι εγώ απλώς παρασύρομαι στα κύμματα… Αντίσταση μηδέν, καμιά φορά κοντοστέκομαι να δω κάτι που γυαλίζει και μετά αφήνομαι πάλι στην ορμή των νερών. Θέλω να σου πω όμως ότι κολυμπώ όπως θέλω. Σε ρυθμούς δικούς μου κι ας βλέπω τους άλλους να εκνευρίζονται μαζί μου.

Βλέπω επίσης άλλους να κολυμπούν μετά δυσκολίας δίπλα μου, να τρέχουν σε γιατρούς και να αναποδογυρίζεται η ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη. Και λέω – κι ας με συγχωρήσει ο Θεός – γιατί να μην είμαι εγώ? Όχι σαν παράπονο, ούτε αμφιβάλλω το θέλημα του Θεού, είναι απορία πραγματική… Τί ακριβώς κάνω εγώ εδώ κάτω? Παράταση ζωής δίνεται και σε εμένα κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα. Ευκαιρίες άπειρες να διορθωθώ και να Τον πλησιάσω περισσότερο, να ετοιμαστώ κι εγώ για την έξοδο μου. Και δεν κάνω απολύτως τίποτα. Δεν αξιοποιώ καμιά ευκαιρία, αποτυγχάνω κάθε φορά που ενδίδω και δε γίνεται βελτίωση καμιά. Αντιθέτως βυθίζομαι περισσότερο και δεν έχω και διάθεση να ανεβώ ψηλά. Αντιλαμβάνομαι ότι πνίγομαι ώρες ώρες αλλά δεν κάθομαι να συνειδητοποιήσω τη σοβαρότητα του θέματος, απλώνω στο νερό κι αφήνομαι… Πνίγομαι μα αφήνομαι… Δεν έχω ώρα και διάθεση να το σκεφτώ και να δράσω ανάλογα. Είμαι κι αχάριστη. Τόσες ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλεύομαι, στενοχωριέμαι με ανούσια πράγματα, ασχολούμαι με βλακείες και δεν βλέπω πως γεμίζουν οι πνεύμονες μου με νερό. Ξέρω το είχες νιώσει κι εσύ.

Πάμπολλες φορές φώναξες βοήθεια, κουνούσες χέρια πόδια για να συγκινηθεί κάποιος να σε σώσει στη θάλασσα σου και σου ρίχναμε κάποιοι ένα τροχό. Έτσι από μακριά, να αναπνεύσεις για λίγο. Μέχρι που βυθίστηκες και βρήκες μια σπηλιά… Η σπηλιά σε οδήγησε στο ξέφωτο, στον Παράδεισο που βρίσκεσαι τώρα. Δε θα μπορούσα να βρω καλύτερη παρομοίωση.

Μόλις άκουσα για μια περίπτωση… Η ζωή της άνω κάτω. Φεύγει άρον άρον στο εξωτερικό για θέμα υγείας. Κι εγώ είμαι εδώ και κάθομαι και βαριέμαι. Βαριέμαι να ασχοληθώ με οτιδήποτε, να σκεφτώ, να συγκινηθώ. Ελπίζω να μπορέσω να προσευχηθώ να πάν όλα καλά… Δεν αξίζω να είμαι εγώ εδώ κι εκείνη να τρέχει στους γιατρούς. Αλλά ο Θεός ξέρει καλύτερα, έχει τα σχέδια του… Αφήνομαι… Και θα προσπαθήσω να ξυπνήσω λίγο. Μου έλειψες, έχω καιρό να σου μιλήσω, να προσευχηθώ για σένα… Δεν είναι ότι δε σε αγαπώ, ότι δε σε έχω ανάγκη. Είναι που βυθίζομαι λίγο λίγο και δεν έχω δύναμη και διάθεση να παλέψω.

Μακάρι εσύ να είσαι καλά… Προσευχήσου και για την κοπέλα που σου είπα… Εσύ που μπορείς.

Σε αγαπώ πολύ και μου λείπεις

Ο Θεός να σε έχει καλά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: