Παράταση ζωής 2

Διακοπή. Ήταν σαν κάποιος μου τράβηξε το καλώδιο για να τερματιστεί η ζωή μου. Όλα τελειώνουν? Πώς θα τελειώσουν? Τί θα καταλήξω? Αρχίζει και για μένα η άλλη ζωή?

Δεν το έχω ξανανιώσει. Κι είχα πλήρη συναίσθηση του τί γινόταν καθόλη τη διάρκεια των 5 δευτερολέπτων, τόσο πρέπει να κράτησε. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ τίποτα, να ευχηθώ τίποτα, ούτε να ζητήσω συγχώρεση… Απλά σκεφτόμουν πώς θα τελειώσει.

Και στο τέλος όλα καλά. Κάποιος έβαλε πάλι το καλώδιο πίσω στην μπρίζα και άρχισε ξανά η ζωή μου. Εκεί που την άφησα. Χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς κανένα σχεδόν σημάδι. Κι ότι έμεινε θα φύγει σε μια εβδομάδα.

Γιατί?

Κάπου εδώ, κάπου σήμερα άρχισε η δική μου παράταση.

Δεν σκέφτηκα αν θα ερχόμουν να σε βρω. Μάλλον δε θα ερχόμουν κοντά σου. Γι αυτό μου δίνεται δεύτερη ευκαιρία… Πολλοστή μάλλον, απλά η σημερινή ήταν μεγάλο τράνταγμα. Ήταν ότι ακριβώς ζητούσα, ότι ήθελα. Μόνο που δεν ξέρω πώς να τη χειριστώ. Ήδη άρχισα λάθος. Βρίσκω λάθη στους άλλους, στο δρόμο, στα ζώα, στο σκοτάδι…

Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξω αλλά δεν ξέρω τί και πώς. Ίσως ξέρω και δε θέλω να το παραδεκτώ. Δε μπορώ μόνη μου. Μόνη μου έφτασα ως εδώ κι είδα τα χάλια μου. Είναι το χέρι που έβαλε πίσω το καλώδιο, σε αυτό μόνο μπορώ να βασιστώ, να ελπίζω.

Άρχισε η δική μου παράταση. Πρέπει να την εκμεταλλευτώ.

Και κάπου εδώ πρέπει να σε αφήσω. Δε θα σου γράφω πια, δεν έχει και νόημα. Άλλο πρέπει να κάνω. Να εύχεσαι η δική μου παράταση να είναι καθαρτική, όπως τη δική σου. Μόνο αυτό. Να ξέρεις ότι σε αγαπώ…

Πλησιάζουν οι εννιά σου μήνες, δεν το ξεχνώ… Κι εγώ στις 9 του μήνα ξεκινώ πάλι, ανάβουν τα φώτα και πάμε πιο δυνατά. Ελπίζω.

Να εύχεσαι… Θα εύχομαι…

Σε αγαπώ. Πάντα.

Ο Θεός μαζί μας…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: